Loading...
A Sense of Arrival
The entryway, decorated with arabesques and sgraffito frescoes of seraphim, and lit by elegant hanging lanterns, gives a first tantalizing hint of the wondrous private courtyard beyond.

A SENSE OF
ARRIVAL

The grandest of the grand Upper West Side apartment houses, palatial, beautifully proportioned, The Belnord is as clean, austere, ageless and modern as its limestone sisters elsewhere in Manhattan. It retains its special distinction as a cosseting, private haven in the midst of its vibrant, lively Upper West Side neighborhood. One can easily imagine it was once a ducal palace. But its reinvention, while subtle and respectful, has also been well-considered, well-executed, and thorough for today's homeowner.

“Our goal is to convey the spirit and stature of The Belnord into a new century. The redesign pairs lush greenery to the courtyard’s formal geometry, to create a haven in the city.”

– EDMUND HOLLANDER

HOLLANDER DESIGN

Entering The Belnord is an experience in itself. Its historically resonant, gilded wrought-iron gates send a subtle signal that something special and rare lies within. Through those gates, just past the elegant, new guardhouse, residents and guests alike enter a vaulted porte cochère decorated with original frescoes and arabesques.

A Sense of Arrival
Residents and visitors alike are greeted with grandeur and opulence the moment they approach The Belnord. Its elegant guardhouse and gated porte cochère are simultaneously imposing and welcoming.

“Our goal is to convey the spirit and stature of The Belnord into a new century. The redesign pairs lush greenery to the courtyard’s formal geometry, to create a haven in the city.”

— EDMUND HOLLANDER

HOLLANDER DESIGN

A Sense of Arrival
From your elevator lobby, regard a view unparalleled in New York, of a private oasis arrayed around the original fountain, with evergreen hedges, shade trees, flowers and elegant seating.

One of the most important aspects of the reinvention of The Belnord is the reconfiguration of the courtyard’s circular driveway. Originally designed for horses and carriages, it has been widened to allow two SUVs to easily pass each other, with clever, unobtrusive pull-offs that enable several residents at a time to park just steps from their canopied lobby doors for easy loading and unloading of passengers and belongings. A second vaulted passage onto Eighty-sixth Street is reserved for exiting vehicles.